Как работи SEO ?

Търсачките като Google и Bing използват ботове за обхождане на страници в мрежата, преминават от сайт на сайт, събират информация за тези страници и ги поставят в индекс. След това алгоритмите анализират страниците в индекса, като вземат предвид стотици фактори или сигнали за класиране, за да определят страниците за поръчки, които трябва да се появят в резултатите от търсенето за дадена заявка.

Факторите за класиране при търсене могат да се считат за прокси от аспекти на потребителското изживяване. Например качеството на съдържанието и изследването на ключови думи са ключови фактори за оптимизиране на съдържанието, а обхождането и удобството за мобилни устройства са важни фактори за архитектурата на сайта.

Алгоритмите за търсене са проектирани да показват подходящи, авторитетни страници и да предоставят на потребителите ефективно търсене. Оптимизирането на вашия сайт и съдържание с оглед на тези фактори може да помогне на вашите страници да се класират по-високо в резултатите от търсенето.

За разлика от платените реклами в мрежата за търсене, вие не можете да плащате на търсачките, за да получите по-високо класиране в органичното търсене.